Rhombusprofiel

NHC kan voor u Rhombus profielen:

  • gronden
  • lakken
  • beitsen
  • het brandvertragend behandelen

Naast het verduurzamen en verfraaien van Rhombus profielen kunnen we ze ook voor u op maat zagen, op voorraad houden en uitleveren naar uw (verkoop)locaties.
Ook als u op zoek bent naar aanverwante houtproducten voor het creëren van open gevelbekleding helpen we u graag verder.
Lees meer over onze dienstverlening.

Een Rhombus profiel is een profielplank waarvan het belangrijkste kenmerk is dat het een schuin aflopende bovenkant en onderkant heeft.
Rhombusprofielen zijn bedoeld voor horizontale bevestiging en vinden hun toepassing in gevelbekleding en wand constructies.
Van oorsprong is Rhombus een vorm van open gevelbekleding.

De houtprofielen kunnen zowel buiten als binnen gebruikt worden. Door de schuin aflopende kanten loopt water van de houtdelen af.
Tussen de Rhombus latten blijft een open ruimte waardoor de achterliggende wand- of gevelconstructie goed kan ventileren.
Of waardoor er licht kan vloeien door de achterliggende glaspanelen.

Het meest eenvoudige Rhombus profiel heeft een trapezium vorm en heeft geen veer en groef of uitsparing om een overlap mee te maken. Maar er zijn ook Rhombus profielen met veer en groef en
dubbele rhombus profielen

Dubbele rhombus profielen hebben over de lengte in het midden een uitsparing die eveneens aan de boven- en onderkant schuin afloopt. Hierdoor onstaat één plank met ogenschijnlijk 2 smalle rhombusdelen.
Zo lijkt de gevelbekleding of wand te bestaan uit vele smalle planken wat een stijlvol effect geeft.